Hogyan készül?

Share

Hogyan készül a névjegykártya?

A névjegykártya elkészítéséhez általában az alábbi adatokra van szükség:

  • Név
  • Cégnév
  • Lakcím / cég cím
  • Telefonszám
  • Webcím
  • Skype / messenger / facebook oldal / stb. – amit meg akarsz jeleníteni

Ez eddig egyszerűnek tűnik, és valóban egyszerű is.

Az íráshoz figyelembe kell venni azt a néhány ezer fellelhető betűtípust (font, karakter), amelyek segítségével meg lehet jeleníteni az írást. “Normál” betűtípus nem létezik, mindenki mást tekint annak, ezt pontosan tisztázni kell a tervezéskor.

Természetesen az egyedi igények ismeretében az említett adatokból lehet elhagyni néhányat, illetve tenni hozzá. Például lehet olyan céges névjegykártyát készíteni, reklám céllal, amelyiken nem szerepel a név, csak a cégnév és a cégadatok. Illetve személyes névjegykártyák esetében nem feltétlenül van szükség cégadatokra.

A kérdés mindig az, hogy a névjegykártya milyen célt szolgál.

Névjegykártya design

Ugye egy névjegykártya nem csak adatokból áll, valamilyen látvány elem is szerepel rajta.

Amennyiben céges névjegykártya készül, és a cégnek van saját logója, egyértelműnek tűnik, hogy a névjegykártya design-ja a céglogó arculatával fog harmonizálni.

Ha nem cégnek készül a névjegykártya, illetve nem a céglogó megjelenítése a fontos, hanem egy reklámüzenetet szeretnél a potenciális ügyfeleid kezébe adni, akkor érdemes egy releváns képet vagy kicsi grafikát nyomtatni a névjegykártyákra.

Egy logó vagy egy grafika megtervezése külön feladat, amit felvállalható a névjegykártya készítésekor, viszont időigényessége miatt külön költség.

Mielőtt névjegykártyát készíttetsz, érdemes előre feljegyezni az elképzeléseket, mivel ha az összes apró részletet felkészületlenül akarod megterveztetni, hosszú órák munkadíját kell megfizetned.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.